VMS-voorzitter: “Een sterke minister moet ook omringd zijn door sterk kader”

Tijdens de eerste meeting tussen de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) en de nog te installeren coalitiepartijen VHP, Abop, NPS en PL, is er vorige week niet ter sprake gekomen wie de Vereniging van Medici in Suriname (VMS) het liefst als minister van Volksgezondheid ziet. Onlangs deelde Peter Voigt, voorzitter van VMS, aan lokale media mee dat VMS ook niet van plan is om voordrachten te doen. Wel geeft hij aan dat er niet alleen gekeken moet worden naar de capaciteiten van de nog te benoemen minister, maar ook naar de capaciteiten van de overige topfunctionarissen op het ministerie.

“Een sterke minister moet gedragen worden en affiniteit hebben met het vak in de zorg, het liefst ook met enige ervaring, en dat zo iemand omringd wordt door een sterk kader (sterke directeur etc.)”, vindt Voigt. Hij acht het cruciaal dat er een profielschets verbonden wordt aan de kandidaten om het ministerie te bemannen. Voigt wijst erop dat er heel wat schort aan de wetten in de gezondheidszorg. Zo is er een inspectieapparaat, dat niet functioneert. “Het ministerie heeft de afgelopen jaren wat taken naar zich toegetrokken, waar zij denk ik niet voor zijn bedoeld, zoals het screenen van artsen die uit het buitenland komen.” Door de ‘right man on the right place’ te zetten, hoopt VMS dat er gunstige veranderingen komen in de gezondheidszorg.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: