Vader van het Jaar

Wie uit uw midden zou u tot Vader van het Jaar 2020 benoemen? Deze vraag werd uitsluitend aan mannen gesteld. De meeste personen moesten even nadenken alvorens te antwoorden: “Mijn vader, mijn opa, God.”

“Ik ken hem niet van gezicht”

Een aankomend pastoor van een Volle Evangeliekerk: “De persoon die ik tot Vader van het Jaar zou benoemen, is iemand die ik slechts van een afstand ken. Ik heb hem nog nooit vol in het gezicht aangekeken. Als ik hem onder andere omstandigheden zou ontmoeten, zou ik hem behalve aan het slepen van zijn voeten niet herkennen.”

Hoe dan?

“Wel, schuins aan de overkant van waar ik woon, is er een drugshol. Vanaf mijn balkon zie ik dagelijks de handel plaatsvinden. Ik zie jongens en mannen van allerlei slag langskomen, ook vrouwen doen mee. Maar uit de vele drugsklanten is een oude, altijd onberispelijk geklede oudere manspersoon mij bijgebleven.”

Drugsverslaafde zoon van de straat houden

“Ik kon het niet nalaten om aan de familie van de drugsverkoper te vragen, wie deze man is. Ik kreeg te horen dat het om een goed ontwikkeld, welgesteld, hooggeplaatste persoon gaat, wiens zoon drugsverslaafd is. Hij prefereert zijn zoon, die als een hopeloos geval wordt beschouwd, van drugs te voorzien. Zodat deze niet over straat hoeft te jagen om aan het spul te komen. En hij minder onder de negatieve invloed van lotgenoten staat.”

Motivatie

“Ik ken de motivatie van de vader die drugs koopt voor zijn verslaafde zoon niet. Maar ik stel mij voor dat hij zijn bijna verloren schaap tracht te redden. Op de vraag of de wijze waarop hij dat tracht te doen de meest adequate is, ga ik niet in.”

De hoop nooit opgeven

“Hij zou net als vele andere ouders de hoop kunnen opgeven en zijn kind verstoten, aan zijn lot overlaten. Misschien voorkomt hij door drugs te kopen voor zijn zoon en andere behandelmethoden, dat zijn zoon een lid van de zwerverspopulatie, een last voor de samenleving wordt. Voor mij is hij de Vader van het Jaar. Ik heb hem de laatste tijd niet zien langskomen.  Ik vraag mij af hoe het met zijn zoon gaat. Is de jongeman dankzij de zorg van zijn vader en familie gerehabiliteerd?  Goede daden, geloof, hoop en liefde doen wonderen.”

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: