Soenderpersad Hanoeman: “Bouterse moet zijn hand eerst in eigen boezen steken alvorens anderen te verwijten het land te willen verkopen”

Onlangs uitte president Desi Bouterse de volgende woorden. “Ik weet dat ik hard heb gewerkt, ik weet dat ik dit land niet heb verkocht en ik ga ook niet meewerken aan de verkoop van dit land. Als er zaken zijn waar men denkt het land te verkopen dan hebben we een probleem.” Voor de maatschappijkenner Soenderpersad Hanoeman stellen deze woorden, na 5 jaren van vernietigend beleid, niets voor. In gesprek met Dagblad Suriname brengt hij in herinnering dat vele burgers in het afgelopen jaar hun afkeuring getoond hebben over de vroegtijdige beëindiging van de Brokopondo Overeenkomst (BO). Dit werd bestempeld als het in de uitverkoop zetten van Suriname.

“Dus president Bouterse moet zijn hand eerst in eigen boezen steken alvorens anderen te verwijten het land te willen verkopen”, onderstreept Hanoeman. Hij vraagt zich af wat er na 10 jaren van regeermacht over is gebleven aan geld, grond en andere waardevolle staatsbezittingen. “In principe valt er niets meer te verkopen. Dus waarvoor wil Bouterse ineens gaan waken?” Hanoeman geeft aan de telling kwijt te zijn van alle leningen en corruptiegevallen, die onder het bewind van deze president hebben plaatsgevonden, en als gevolg daarvan een ‘erfenis’ is ontstaan, bestaande uit onder meer instabiliteit, ellende en achteruitgang op vrijwel alle fronten. “De nieuwe regering mag zulke fouten nimmer maken”, aldus Hanoeman.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: