Openbare weg leek vrijdag op ‘konverjari’

Het lijkt alsof de mensen plotseling van overal op de openbare weg aanwezig waren op vrijdag 19 juni. Haast op alle straten binnen de stad was het enorm druk in het verkeer. Mensen hebben letterlijk uren in de file gestaan. “Het leek echt waar een ‘konverjari’ te zijn”, merkten enkele geïrriteerde weggebruikers op. 

Op dezelfde dag is in de media de officiële boetelijst geïntroduceerd, waarbij overtreders nu wel een boete opgelegd kunnen krijgen. De politie zegt dat haast alle mensen, althans de weggebruikers, in het bezit zijn van een dispensatiebewijs. “Wij kunnen niet optreden tegen deze mensen. De mensen maken openlijk misbruik van hun dispensatiebewijs. Het werk voor de politie wordt hierdoor bemoeilijkt. Mensen krijgen dit bewijs om naar het werk te gaan en omgekeerd. Het blijkt dat het overgrote deel het dispensatiebewijs gebruikt om overal te kunnen gaan. Als men dit goed in elkaar wil zetten, moet de plaats van bestemming en het woonadres vermeld worden op het bewijs. Indien iemand zich buiten de route bevindt, zal het bewijs door de politie worden ingetrokken. Zo iemand wordt dan afgestraft en krijgt geen dispensatiebewijs”, stelt de politie als oplossing voor. 

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: