Langer vrijgezel vanwege lockdown en coronavirus

In het leven heeft elk individu op een bepaald moment behoefte aan een vriend/vriendin oftewel een  levenspartner. Degene met wie we ons leven wensen te gaan delen. Zowel wereldwijd als in Suriname gaan wij zelf actief opzoek naar ons geliefde of  we nemen een afwachtende houding totdat hij of zij ons pas doorkruist. Momenteel zitten wij wereldwijd met uitbrak van het coronavirus. In Suriname is er ook een sprake van coronavirus en zitten wij inmiddels al maanden in een lockdown situatie.

Nutan is een vrijgezel en zegt dat het momenteel veel moeilijker is voor vrijgezellen om de juiste vriend/ vriendin tegen te komen en hierdoor nog moeilijker om een levenspartner te kiezen. “We zijn deze dagen heel actief op sociaal media, maar hoe betrouwbaar is het als je iemand leert kennen via zo een platform op internet zoals Facebook, Instagram, TikTok en anderen. Een ieder heeft plannen of ideetjes in mind voor de grote stap in het leven namelijk verloven en vervolgens trouwen of samenwonen. Ik ook als jonge vrouw, maar in deze situatie waar we nergens naar toe kunnen en zeker de Covid 19 maatregelen in acht moeten nemen is het naar mijn zienswijze langer single of vrijgezel blijven ons enige keuze”.  Nutan geeft aan dat zij vroeger frequent naar feetjes ging, of etentjes en bijeenkomsten met vrienden, waardoor zij vaker potentiele levenspartners kon ontmoeten. “Nu er niet eens begrafenissen en tempeldiensten zijn die ik kan bezoeken, begin ik geïsoleerd te raken. Want voor je de dergelijke belangrijke beslissing neemt met wie je het leven wenst door te brengen is het immens belangrijk om hem of haar persoonlijk te ontmoeten. Het was gebruikelijk dat wij in het dagelijks leven elkaar tegenkwamen in verschillende settings als op de werkvloer, bijeenkomsten, feestjes, shows en diverse aangelegenheden. Maar momenteel is het letterlijk verplicht thuis blijven. Hieraan is ook niet veel te doen want het is bescherming van jezelf en je medemens dus maar braaf de COVID-19 maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Ook werkenden doen hun taken van huis uit, aangezien de werkplekken gesloten zijn. Zelfs winkelen is een probleem vanwege de lange rijen nu. Stel je eens voor dat ik volgens het lettersysteem maandag mijn boodschappen moeten doen, terwijl de man van mijn dromen telkens op de vrijdag boodschappen mag doen. Dan lopen we elkaar steeds mis”, voegt Nutan met een vleugje humor toe. “Gezien deze situatie zijn wij vrijgezellen genoodzaakt een langere periode single blijven”. Nadere plannen voor dating en trouwen  daar moet Nutan even niet aan denken.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: