Surinaamse artiesten over Sushant Singh Rajput Petitie en meer

Bollywood is opgeschud door de zelfmoord van Sushant Singh Rajput (21 januari 1986 – 14 juni 2020). Hij was een Indiase acteur, ondernemer en filantroop. Rajput begon zijn carrière met televisieseries. Het publiek heeft inmiddels er uit kunnen halen hoe Bollywood starz om gingen met zijn carrière. Heel veel berichtgevingen betreffende zijn depressie komen nu naar buiten, waaronder dat Sushant dit jaar in een korte periode een aantal filmcontracten kwijt raakte. Ook op andere vlakken stootte men hem af. Hij heeft zich dus vaak niet geaccepteerd gevoeld binnen Bollywood. En zo hebben personen uit India een petitie ingediend die wereldwijd viraal gaat. Ook Surinaamse artiesten hebben hun bijdrage geleverd oftewel de petitie online ondersteund in een interview geven  zij hun mening:

Navin Sarjoe:

“Acteur Sushant Singh Rajput heeft het opgegeven en dat is te wijten aan nepotisme binnen Bollywood. En daarom ondersteun ik de petitie ook. Als zanger/ artiest ben ik tegen nepotisme en vriendjespolitiek. We moeten mensen beoordelen aan de hand van hun talent en competenties en niet op basis van name & face en status. Een ieder verdient gelijke kansen en als een senior artiest binnen de Surinaamse hindipop scene, stimuleer ik nieuw talent altijd, indien er een beroep op mij wordt gedaan of als ik merk dat er behoefte is daartoe. Persoonlijk ben ik ook helemaal aan het begin van de ladder begonnen en op eigen krachten zo ver gekomen. Dus ik begrijp hoe belangrijk inzet is en dat je altijd gemotiveerd moet blijven om je dromen waar te maken. Maar nog belangrijker is dat jouw inzet wordt gewaardeerd, zoals in mijn geval, en daarom ben ik vandaag de dag waar ik ben. Helaas is dat niet het geval geweest bij deze acteur”.

Fariz Barsatie:

 “Wij hebben allemaal te maken met nepotisme. Het maakt dan niet uit in welk vak jij je bezighoudt. Elkeen heeft weleens te lijden gehad onder nepotisme. Gevallen als de een wilt beter zijn dan de andere. De ene wilt alle macht hebben dan anderen. Anderen focussen zich om  je totaal te breken omdat je iets beter bent dan hun. Je hebt ook mensen die voor je gezicht zo betrouwbaar overkomen, terwijl ze innerlijk niet menen met je. Ook andere die jou als persoon nodig hebben in het leven, maar onderdrukken jou toekomst alleen om hun eigen zaken goed te laten aflopen. Zo kan je tal van de ervaringen opnoemen waarmee men te maken kan hebben. Ook ik heb mijn bijdrage geleverd door de petitie te tekenen. Dit omdat ik deels ook heb meegemaakt in mijn muziekleven, hoe men omgaat met je talent en hoe men ervoor kan zorgen dat je de top niet bereikt en geven zij liever de gelegenheid aan hun eigen mensen of degenen aan wie ze voordelen hebben. Het was niet makkelijk maar met Gods wil lukte het mij altijd. De kunst is hoe je ermee omgaat. Het kan je van alle kanten breken tot dat je weer beseft dat het geen goed gevoel is om op zo een manier door te leven. Anderen kunnen het gevoel niet eens beheersen waardoor ze de verkeerde stappen nemen. Ik weet dat dit gedrag van nepotisme niet zo makkelijk weg te krijgen is, maar door dit te doen kan ik me goed laten voelen, dat het ergens in een hoekje van de wereld wel wat heeft betekend. Verder wil ik meegeven aan degenen die vol met depressies leven, om er sterk van te worden en zo veel mogelijk hun gevoelens te uiten. Anders kan dat je mentaal ziek maken en dan komen er vaak momenten waar het niet onder controle is”

Raveen Khoesial:

“Ik ken Sushant niet persoonlijk. Maar aan zijn acteertalent kon je al afleiden dat hij een hardwerkende persoon was en dat hij een kalme persoonlijkheid bezat. Dhoni als personificatie paste helemaal bij hem. Nadien zocht ik naar meerdere films van hem. Ik zag hem als een van meest talentvolle acteurs. Normaliter heb ik geen respect voor mensen die kiezen om zichzelf te doden. Bij hem kan ik niet eens inbeelden dat hij aan zoiets kon indenken, laat staan uitproberen. Er schuilt veel meer erachter. Ik vraag me af waarom hij niet werd geaccepteerd door de “grote acteurs”. Waarom die star kids wel worden gewaardeerd en genomineerd. Hij zag er veel beter uit dan vele andere new comers. Niet eens in nominatie van “the best new comer”. Zo blijven de “Khans” en “Kapoors” hun kinderen ondersteunen. Ze blijven op nummer 1 ondanks een aantal flops. Ik heb nu een hekel aan bepaalde Bollywood acteurs. Kort gezegd, ik heb een hekel aan Bollywood. Irfan khan en Sushant Rajput zijn voorbeeldfiguren die ondanks zoveel faam toch kalm waren en hard hebben gewerkt om genomineerd te worden totdat ze er niet meer bestaan. Sushant werd vaker aangehaald in een programma van Karan Johar, genaamd Coffee with Karan, ter vergelijking met andere acteurs. Bekende actrices zoals Kareena Kapoor, Alia Bhatt, Sonam Kapoor enz. hebben gedaan alsof hij niet bestaat en alsof hij geen waarde heeft. Het is overduidelijk dat er werd neergekeken op hem. Grote acteurs hebben hem niet gewaardeerd. Tijdens een IIFA Awards show werd hij speciaal opgeroepen op het podium om beledigd te worden. Dat ook door zijn idool, Shah Rukh Khan. In plaats dat Shah Rukh Khan hem motiveerde, werd hij juist beledigd. Ik heb zelfs een video gedeeld op mijn Facebook tijdlijn.  Hem werd 7 films ontnomen die hij al had getekend en er werd gezegd dat hij die films niet waard is qua niveau. Waarschijnlijk hebben de bekende acteurs ervoor gezorgd dat de director hem heeft afgezegd. Zodat de star kids konden acteren. Dit lijkt meer op een setup. Alsof dit alles niet genoeg was, hebben geen van de grote acteurs moeite gemaakt om zijn laatste rituelen bij te wonen. In een interview heeft hij zelfs toegegeven dat Bollywood mensen geen contact willen met hem. Niemand wilt vriendschap sluiten met hem. Mensen doen wel alsof ze goed zijn op hem. Maar nadien wordt er niet reageert op zijn apps”.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: