OKB verklaart verkiezing DNA bindend

Slechtst georganiseerde verkiezingen ooit!

In de Royal Ballroom van Hotel Torarica heeft het OKB bij monde van Mr Jennifer van Dijk-Silos vandaag om 11:00 uur de uitslag van de laatste verkiezingen bindend verklaard voor De Nationale Assemblee in alle tien kiesdistricten. Ook de uitslag van de algemene, vrije en geheime verkiezingen van de leden voor de ressortsraden en de districtsraden in de kiesdistricten II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX en X. De uitslagen van  ressortraden Tammenga en Pontbuiten en de districtsraden van Paramaribo zullen binnen drie weken tijd worden bekendgemaakt na nader onderzoek. Stembureaus 185,188, en 192 van ressort Pontbuiten en stembureaus 205 en 206 van ressort Tammenga moeten nog nader onderzocht worden, samen met het Centraal Hoofdstembureau, het hoofdstembureau van kiesdistrict I, de leden van die stembureaus en vertegenwoordigers van de politieke partijen.

Van Dijk Silos constateerde dat deze verkiezingen vergeleken met die van 2005, 2010 en 2015, de slechtst georganiseerde verkiezingen waren. Op verschillende momenten werd het OKB door met name het Hoofdstembureau Paramaribo geschoffeerd en bedreigd.

Ze bedankte ook nadrukkelijk de VP en de voorzitter van de DNA voor hun aanwezigheid en noteerde dat het voor het eerst is dat een president of vice-president en een DNA voorzitter deze openbare zitting bijwoonden.

Hiermee is de weg geplaveid voor de installatie van de nieuwe DNA op 29 juni 2020.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: