Polanen: ‘Wat beoogt Van der San met dit bezwaar?’

Sam Polanen

De burger Eugene van der San moet volgens staatsrechtdeskundige en hoogleraar Sam Polanen verder uitleggen wat hij beoogt en welk gevolg hij verwacht van het bezwaar dat hij afgelopen dinsdag heeft ingediend tijdens de openbare zitting van het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Volgens Van der San is er in strijd gehandeld met artikel 132 lid 6 van de Kiesregeling. De stemming begint om 07.00 uur en eindigt om 19.00 uur. Door de autoriteiten is in strijd met deze bepaling gehandeld, door de tijd mondeling middels een mededeling van het OKB te verruimen naar 21.00 uur. Volgens Van der San kan het OKB de verkiezingen niet bindend verklaren voordat de omissie is opgelost. En dat moet volgens hem alsnog bij bestuursbesluit plaatsvinden. Als dit niet gebeurt, zal hij de gang naar de kortgedingrechter inzetten tegen de verkiezingsautoriteiten. “Een bestuursbesluit is een besluit of het nu mondeling of schriftelijk wordt genomen door de bevoegde organen”, zegt Polanen aan Dagblad Suriname. Hij benadrukt dat Van der San, die in het dagelijks leven directeur is van het Kabinet van de President, zijn argumenten voor dit bezwaar beter moet uitleggen.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: