Malariamedicijn hydroxychloroquine

Ook de hoofdwetenschapper van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO zegt nu dat het malariamedicijn hydroxychloroquine geen sterfgevallen onder ic-patiënten voorkomt. Volgens dokter Soumya Swaminathan is het bewijs geleverd dat het middel niet werkt, maar dat er mogelijk nog wel een rol is weggelegd in het voorkomen van besmetting met het coronavirus.

Ook ontbreekt nog inzicht in de vraag of hydroxychloroquine de ernst van de klachten in de beginfase van Covid-19 kan verminderen. Swaminathan zegt dat daarnaar nog klinisch onderzoek wordt verricht. ,,We weten het nu nog niet en we moeten de grote onderzoeken eerst afronden en de data krijgen”, zegt de arts over onderzoeken die niet door de WHO worden gedaan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: