GGWO nog steeds in de clinch met Greenheart om stofmaskers

Etnel: “Voor 22 medewerkers dreigt ontslag”Vakbondsleider Claudette Etnel zegt namens de Greenheart Group Werknemersorganisatie (GGWO) dat het bedrijf Greenheart Group 22 medewerkers over de maand mei nog steeds niet heeft betaald. Etnel, die ondervoorzitter is van GGWO, de bond waarbij de medewerkers van Greenheart zijn aangesloten, merkt op dat het bedrijf deze werknemers heeft gebracht naar de ontslagcommissie om hun ontslag aan te vragen. “De bond is dit aan het aanvechten”, zegt Etnel. “We kijken ook hoe we de medewerkers en hun gezinnen tegemoet kunnen komen in deze tijd, waarin het Coronavirus de samenleving in een lockdown heeft gebracht”, meldt Etnel. “Door Covid-19 maatregelen kunnen we niet afreizen naar Apoera en kunnen we ook geen hulpmiddelen sturen. We zijn daarom bezig met de juristen om te kijken hoe Greenheart aansprakelijk gesteld kan worden, zodat deze 22 medewerkers hun geld kunnen ontvangen en weer aan het werk kunnen. Deze medewerkers zetten zich in voor een rechtvaardige strijd.” De werknemers vroegen om een ‘dust mask’ die zij nodig hebben om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. Etnel voert aan dat, omdat de mannen geweigerd hebben om zonder stofmaskers te werken en hebben gewezen dat ze uit veiligheidsoverwegingen het werk niet kunnen uitvoeren, het bedrijf de medewerkers heeft medegedeeld dat zij thuis kunnen blijven totdat het bedrijf over de dusk masks zou beschikken. “Maar kijk hoe lang dat duurt, het bedrijf heeft de moeite niet genomen om aan stofmaskers te komen. Maar nu wordt beweerd dat de mensen vanwege Covid-19 en de bedrijfsresultaten naar huis zullen worden gestuurd”, beweert Etnel. Etnel zegt ook dat het om 22 personen gaat, maar dat het bedrijf aanvankelijk sprak over boven de 80 medewerkers. “Dat wil zeggen dat als deze 22 mannen en vrouwen, die opkomen voor hun veiligheid, naar huis worden gestuurd er nog meer medewerkers zullen volgen” aldus Etnel.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: