FIA zoekt races voor geldig wereldkampioenschap

5 juli 2020 – 6 september 2020 – Geconfronteerd met het laagste aantal races in een seizoen sinds de jaren tachtig, past de Formule 1 zich aan de uitdagende tijden aan in een poging om een legitiem wereldkampioenschapsseizoen opnieuw op te starten. De seizoensopener van 2020 staat nu gepland voor Oostenrijk op 5 juli.

Het wereldkampioenschap Formule 1, de eerste klasse van de autosport, wordt georganiseerd door het bestuursorgaan van de internationale autosport, de Federation Internationale de l’Automobile (FIA).

Volgens de regels van de FIA zijn er minimaal acht races nodig om een geldig kampioenschap te kunnen afwerken en moeten deze op ten minste drie verschillende continenten plaatsvinden om te voldoen aan de definitie van een “wereldkampioenschap”.

Er zijn slechts acht Grands Prix bevestigd, waarbij Oostenrijk en Groot-Brittannië elk twee races organiseren. Zeven races zijn geannuleerd en over het lot van negen andere moet nog worden beslist.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: