De VAE zet zijn “Hoop” op Mars…

In de eerste missie van een Arabisch land zal de VAE’s “Hoop” sonde de atmosfeer van Mars bestuderen en onderzoeken waarom het waterstof en zuurstofgassen verliest in de ruimte.

De Hoop Mars-satellietmissie van de VAE zal gelanceerd worden vanaf het Tanegashima Space Center in Japan, met een H-IIA tweetraps lanceervoertuig. De missie komt aan in februari 2021, het 50e verjaardagjaar van de VAE.

De operatie wordt uitgevoerd in samenwerking met de universiteiten van Colorado-Boulder, Californië-Berkley en de staat Arizona. De sonde is gebouwd door het Mohammed bin Rashid Space Centre in Dubai.

Hopelijk gaat hij in een baan om Mars, waarbij hij twee jaar lang gegevens verzamelt, met een optie voor nog eens twee jaar als het lukt. De missie is bedoeld om de verschillen te onderzoeken tussen het huidige en het oude klimaat van Mars, het verlies van waterstof en zuurstof uit de Marsatmosfeer, en de relatie tussen de onderste en bovenste atmosfeer.

Verwacht wordt dat het een globaal dagelijks beeld zal geven van het weer op Mars en misschien de reden zal geven voor de drastische klimaatveranderingen op Mars.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: