Amzad Abdoel de grootste politieke martelaar ooit of maar een wegwerpdoekje?

Wie heeft die “Bigi Boi bekklap” gekregen?

De politieke tegenstanders van de Nationale Democratische Partij (NDP) krijgen bij de komende verkiezingen een “Bigi Boi bekklap.” Opmerkelijke woorden van een vooraanstaande persoon, althans dat was hij toen hij die uitspraken deed in december van 2019 bij de opening van een NDP-informatiecentrum te Geyersvlijt. Fouten maken is menselijk, maar wel fout. Een vriendelijk mens op zich. Bij een ontmoeting, zegt hij vaak: “noem mij gewoon Amzad hoor”. Laten wij het vandaag doen zoals hij dat wenst. Amzad is doctorandus in de economie en tien jaren volksvertegenwoordiger, geweest, namens de NDP. Bij de verkiezingen van afgelopen maand was hij gekandideerd op plekje nummer 3 in Wanica. Een beloning, voor het goede werk? Vooruitgang voor hem was het in ieder geval niet, in 2015 was hij ook op 3. Nadat duidelijk werd dat bij de verkiezingen van afgelopen maand, de fractieleider van de NDP, ampertjes 117 stemmen had behaald werd de samenleving verrast met een nogal eigenzinnige doctorandus Amzad. “Stoppen met politiek doen we niet. Trouwens it’s a whole different ball game now. Voor dit moment is zelfreflectie voor mij van belang.” Wel laten wij Amzad, maar zeker het volk van Suriname, helpen met een stukje reflectie.

Abdoelwet

Amzad Abdoel heeft zich in de afgelopen jaren flink populair gemaakt. Anderen zouden waarschijnlijk een ander woord als berucht kunnen gebruiken, dat mag het volk doen. Doctorandus Amzad heeft zich vooral laten kennen door een achteraf niet totaal verkeerde inschatting. In april 2015, een maand voor de verkiezingen, zei hij nog in de media dat er helemaal geen reden was tot paniek. “Er is geen reden tot paniek. Er komt geen devaluatie. Het heeft alleen te maken met de verkiezingstijd dat er paniek wordt gezaaid.”  Amzad, reflecteer maar wat het beleid dat u zo vocaal ondersteund heeft, allemaal teweeg heeft gebracht voor de samenleving. Oh ja, maar u weet dat de koers is gestegen? Maar de schuld lag nooit bij Amzad, want ja, zijn meningen veranderden met de tijd. Hij werd wijzer en wijzer. Was in 2015 de Wet op Staatsschuld, volgens Amzad Abdoel nog, een van de beste wetten in de wereld. “Het is een fantastische wet”, verkondigde hij van de daken. De wet zegt dat wanneer het obligoplafond overschreden wordt er sancties zijn voor de minister. “Deze wet beschermt de totale economie”, zei Abdoel tijdens Kal Aaj Aur Kal, live op TV.  Amzad had beter naar zichzelf moeten luisteren. Vandaag de dag is de Surinaamse economie in een vrije val terechtgekomen. Of het dankzij Abdoel’s initiatiefwet voor de wijziging van de Wet op Staatsschuld is gekomen, of dankzij de nog ambitieuzere Valutawet of ook wel bekend als de Abdoelwet is gekomen mag het volk zelf oordelen.

Politieke martelaar of wegwerpdoekje

Amzad Abdoel heeft geen campagne gevoerd bij de afgelopen verkiezingen. Geen billboard, geen poster, geen banner en geen trui van Amzad was te zien. Doctorandus Amzad was waarschijnlijk wel zo knap om in te zien dat de kans dat hij binnen zou komen van plek 3 zo goed als nul was. Dus dan maar geen geld verspillen aan campagne en promotiemateriaal. Stel je nou voor dat hij die kennis en spaarzaamheid had toegepast bij het dienen van ons land in de afgelopen jaren? Zouden wij misschien toch in Dubai zijn terechtgekomen zoals zijn collega NDP dat zo had beloofd. Rest de vraag of er zo weinig respect was voor een fractieleider vanuit de partij, dat hij werd gekandideerd op plek 3 in een district waar de partij niet zo sterk is en waar reuzen als Santokhi meedongen naar een zetel? En was al dit gebrek aan respect om Ashwin Adhin als lijstrekker te zetten in Wanica wel de moeite waard? Want deze lijsttrekker heeft beslist de onder hem voorkomenden op de lijst niet naar binnen getrokken. Is het nou een uiterste offer die doctorandus Amzad heeft gebracht voor de partij? Een soort politieke heldendaad, een soort martelaar voor de partij of is hij eerder door de leiding van de partij als een soort wegwerpdoekje gebruikt? Een doekje dat je net zo lang gebruikt, als je voordeel aan hebt en dan in de prullenmand dumpt. Dit is geen onbekend fenomeen binnen de NDP. Ga maar reflecteren hoor Amzad. Waarschijnlijk gaat Amzad Abdoel dat doen vanuit zijn “slechts 1,4 hectare groot” terrein te Leiding 8 dat hij aangevraagd en gekregen had voor bebouwing en om aan tuinbouw te doen. “Er is niets verkeerds hieraan,” zei hij nog. Hij heeft het goed. Doewet maar…. owh en wie heeft die “Bigi Boi bekklap” gekregen?

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: