“A Dushi Stay, the Healthy Way” is nieuwe normaal voor Curaçao

Curaçao is net als veel andere landen over de hele wereld getroffen door COVID-19. De ontwikkelingen in verband met de pandemie brachten hun toeristische sector volledig tot stilstand. Met de verantwoorde en geleidelijke heropening van grenzen zal Curaçao weer toeristen gaan ontvangen. Ter voorbereiding op geleidelijke heropening van hun grenzen werken de Curaçao Tourist Board (CTB), in nauwe samenwerking met het Ministerie van Volksgezondheid, Milieu en Natuur (GMN), het Ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO), de Curaçao Civil Aviation Authority (CCAA) en de private sector allemaal aan de implementatie van een nieuwe set protocollen voor de horeca. Deze set protocollen zal de naam “A Dushi Stay, the Healthy Way” krijgen. Met “A Dushi Stay, the Healthy Way” wil de CTB duidelijk maken dat Curaçao nagenoeg COVID-vrij is en een bestemming is die bezoekers een veilig, gezond en aangenaam verblijf biedt, en ervoor zorgt dat bezoekers en werknemers in de industrie zich houden aan de protocollen die bij de nieuwe norm horen.

Het CTB blijft alle ontwikkelingen volgen en blijft in overleg met de relevante en bevoegde autoriteiten om alle relevante informatie over hun doelmarkten te kunnen delen. Om ervoor te zorgen dat de industrie goed op de hoogte is van de inhoud van deze protocollen, zal het CTB in nauwe samenwerking met GMN en de private sector ‘informatiesessies’ verzorgen voor de horeca, specifiek voor bedrijven in de accommodatie, restaurant, attracties, openbaar vervoer en watersporten. De Curaçao Hospitality & Tourism Association (CHATA) zorgt voor de communicatie van de ‘A Dushi Stay, the Healthy Way’-protocollen aan hun leden.

Voor reisagenten in het buitenland en de toekomstige bezoekers van het eiland heeft de CTB een digitale welkomstkaart en een video opgesteld met een duidelijke en gemakkelijke uitsplitsing van de regelingen om opnieuw bezoekers te ontvangen.  Het geheel maken zij bekend middels een berichtgeving.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: