Herstel autoverkopen Europa

Europese autoverkopen toonden in mei, toen showrooms na twee maanden sluiten weer open gingen, de eerste tekenen van herstel. De autoverkopen in Europa zullen in 2020 volgens Bloomberg Intelligence met een vijfde afnemen.

In mei 2020 is de Europese markt voor personenauto’s opnieuw sterk gedaald, met een daling van 52,3% voor nieuwe registraties, volgens de Europese vereniging van autofabrikanten (ACEA).

Hoewel dat de slechtste maand mei is sinds ACEA in 1990 begon met het bijhouden van de gegevens, was het echter een verbetering ten opzichte van de 78%-daling in april.

Van januari tot mei 2020 is de vraag naar nieuwe personenauto’s in de EU-27, de Europese Vrijhandelsassociatie en het Verenigd Koninkrijk met meer dan 48% gedaald ten opzichte van de eerste vijf maanden van 2019.

Tot nu toe is het aantal inschrijvingen van auto’s dit jaar in Spanje met 54,2% gedaald, in Italië met 50,4% en in Frankrijk met 48,5%. De krimp van de Duitse markt was iets minder groot, met een daling van 35,0% in de eerste vijf maanden van 2020.

De industrie hoopt dat de consument zich voor de zomervakantie zal wenden tot auto’s in plaats van te vliegen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: