Europse grenzen weer open maar nog lange weg voor herstel toerisme

Europa neemt een grote stap naar normale omstandigheden, nu veel landen hun grenzen na maanden van corona-afsluitingen openstellen voor mede-Europeanen, om ruim spenderende vakantiegangers aan te trekken.

De grenscontroles voor de meeste Europeanen werden in Duitsland, Frankrijk en elders, bijna twee weken nadat Italië zijn grenzen had geopend, van de ene op de andere dag gedropt. Van de 27 landen van de Europese Unie en van de landen in de Schengen-zone voor paspoortvrij reizen, waartoe ook enkele landen buiten de EU behoren, zoals Zwitserland, wordt pas begin volgende maand, en mogelijk nog veel later, verwacht dat ze zich openstellen voor bezoekers van buiten het continent.

Zelfs binnen Europa is er voorzichtigheid geboden na meer dan 182.000 virusdoden. Europa heeft meer dan twee miljoen van de 7,9 miljoen bevestigde infecties in de wereld gehad, volgens een telling van de Johns Hopkins University.

Toch is het voor landen als Spanje en Griekenland dringend noodzakelijk om het toerisme in Europa weer op gang te brengen, nu de economische gevolgen van de crisis zich uitbreiden.

In een proefperiode staat Spanje toe dat duizenden Duitsers vanaf maandag naar de Balearen vliegen, waardoor de 14-daagse quarantaine voor de groep wordt opgeheven. Het idee is om de beste praktijken in het coronavirustijdperk uit te testen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: