Gezin aan de Moengolaan slachtoffer van gewapende roofoverval

Een gezin, bestaande uit vader, moeder, een zoon en een dochter, is zaterdagochtend overvallen in hun woning aan de Moengolaan. Uit het onderzoek blijkt dat vijf gemaskerde criminelen middels braak de woning van dit gezin zijn binnengedrongen en zij hebben onder bedreiging van vuurwapens het gezin beroofd van hun waardevolle goederen, waaronder diverse geldbedragen in SRD alsook in valuta en sieraden. Deze goederen waren bewaard in een geldtrommel welke de daders hebben leeggehaald. 

Volgens de heer des huizes werd hij omstreeks 05.00 uur wakker en maakte hij zijn slaapkamerdeur open. Tot zijn schrik zag hij gemaskerde mannen in zijn woning. Zijn vrouw werd ook wakker en ook zij kwam uit de kamer. De twee kinderen van dit echtpaar, de 15-jarige zoon en 13-jarige dochter, schrokken wakker na het gestommel. Zij werden allemaal onder schot gehouden.

De daders hebben zich toegang tot de woning verschaft door een raam te forceren. Het huis is beveiligd middels een alarminstallatie en op een gegeven moment is het alarm tijdens de daad overgegaan. Het desbetreffend securitybedrijf is toen naar het adres uitgereden en zag dat een voertuig met volle vaart van de Moengolaan is weggereden. Een andere wagen die op de hoek van de Mr. Jagernath Lachmonstraat en de Waakhuizenlaan stilstond, is ook achter deze wagen met een hoge snelheid weggereden. De politie heeft vooralsnog geen aanhoudingen verricht.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: