Confrontatie tussen Frans Guyanese Politie en Braziliaanse Garimpeiros bij grens

Dichtbij de staat Amapá kwam het tot een confrontatie tussen Braziliaanse garimpeiros en de Frans-Guyanese politie op de rivier nabij Frans Guyana.

Het conflict vond plaats op de Oiapoque rivier op de grens tussen Brazilië en Frans-Guyana. Twee kano’s met 15 goudzoekers werden aangehouden door de politieagenten uit het buurland omdat ze de grens illegaal overstaken. De mannen en vrouwen uit Brazilie werden onderschept door de Franse autoriteiten

Vijf van de 15 Brazilianen wist te ontsnappen tijdens deze botsing. Er werd 600 gram goud bij de anderen gevonden, en daarom werden ze beschuldigd van smokkel. Niemand raakte gewond bij de confrontatie, maar 10 Brazilianen zitten nog steeds gevangen in Frans-Guyana.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: