6de Covid-19 dode geregistreerd, Sozavo hergroepeert werkzaamheden

Op de persconferentie van het Covid-19 team op dinsdag 16 juni werd bekendgemaakt dat op maandagmiddag de 5de Covid-19 dode geregistreerd werd, en op dinsdag de 6de. Dat betekent dat helaas reeds 6 personen in Suriname het leven hebben gelaten als gevolg van het coronavirus. De teller van nu actief besmette personen staat nu op 183, dat zijn er 7 meer dan gisteren, het aantal positief geteste personen in totaal op 236 – dat was gisteren nog 229. Wederom werd een dringend beroep gedaan op de gemeenschap om zoveel als mogelijk thuis te blijven en zich aan alle voorschriften te houden.

De persconferentie van dinsdag was vooral voor bekendmakingen van Sozavo, omdat het met name niet zo vlot verloopt met de distributie van de voedselpakketten. Directeur Salmo legde de vele uitdagingen en problemen bloot waar de organisatie mee geconfronteerd wordt bij de uitvoering van dit project. Mensen blijken niet naar de officiële berichten in de media te hebben geluisterd en hielden zich dus niet aan de afspraken. Er kwamen grote massa’s mensen op af die er niet thuis hoorden, mensen hielden zich er niet aan instructies ter plekke, hielden geen sociale afstand en kwamen zonder degelijke bescherming (mond/neuskap) en kwamen ook de medewerkers intimideren. Adressen klopten vaak ook niet, en individuen probeerden met vele ID’s en familieboekjes, stapels soms, ook met beginletters die niet eens aan de beurt waren. 

Er werd ook vervalsing gepleegd door andere bonnetjes in te zetten, valse dus, en al deze zaken en meer hebben voor het vastlopen gezorgd, Ook blijken er te weinig distributiepunten te zijn ingezet, en werden de pakketten te laat aangeleverd. Sozavo zal al deze problemen aanpakken, door onder andere meer plekken aan te wijzen, en betere maatregelen te gaan hanteren. Om die reden zullen de pakketten voor individuen pas vrijdag hervat worden, die voor organisaties vindt wel normaal voortgang.Vrijdag wordt hervat met personen wiens achternaam begint met de letters P, Q, R en S, en maandag de letters A, B, C, D en E. Volgend week dinsdag komen de overigen weer normaal aan de beurt. De gemeenschap moet erop letten dat de distributie, behoudens speciale uitzonderingen, strikt individueel is. 

Morgen vindt weer de reguliere persconferentie van het team plaats.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: