SAB en Surinaamse Brouwerij doen gezamenlijke schenkingen aan ziekenhuizen

………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Suriname Alcoholic Beverages (SAB) en de Surinaamse Brouwerij, producenten van de bekende merken Borgoe Rum en Parbo Bier, hebben vanwege de recente drastische toename van geïnfecteerde COVID-19 gevallen de handen ineengeslagen om een alcohol sanitizer te produceren. Door decennia lange kennis en krachten te bundelen zijn de nationale rum producent en bierbrouwer een voor Suriname unieke samenwerking aangegaan om een op alcohol en bier gebaseerde, lokaal geproduceerde, sanitizer te produceren die voldoet aan de hoogste internationale kwaliteitseisen.

Wereldwijd is er vanaf de uitbraak van het Corona virus een schrijnend tekort aan alcohol (hand) sanitizers. Wat deze alcohol sanitizer echter zo bijzonder maakt, is dat het een volledig Surinaams product is van twee Surinaamse productiebedrijven. Voor zover bekend, is het niet eerder voorgekomen dat een rum producent en bierbrouwer een gezamenlijk product hebben vervaardigd. Suriname Alcoholic Beverages N.V. en de Surinaamse Brouwerij leveren met dit nieuw product een bijdrage in de strijd tegen het Corona virus.

De alcohol sanitizers zullen worden geschonken aan ziekenhuizen, omdat de nood bij deze instellingen momenteel zeer hoog is. De eerste partij alcohol sanitizers is geschonken aan het Regionaal Ziekenhuis Wanica en de komende week zijn de andere ziekenhuizen aan de beurt voor een schenking. Voor deze schenkingen zijn de plastic flacons gedoneerd door een ander Surinaams productiebedrijf, te weten N.V. Consolidated Industries Corporation (CIC).

error: Kopiëren mag niet!