Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elk huishouden is het een dagelijkse vraag, wat koken we vandaag? Door de huidige situatie met Coronavirus en lockdown is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels dit rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken.

Huize V.S. was het lekker gemengd eten namelijk, rijst met oker; bruine bonen kip, kasripo doks en gebakken banaan.

Huize G.M. was het bamie met kip.

Huize L.W.  had gele erwten met varkenspoot, spinazie en zoutvlees.

Huize H.P.  had Sopropo met geroosterde kip gekookt.

Huize P.W. had Sopropo, gerookte kip en gebakken pikante kip.

Dus de gerechten in enkele keukens waren namelijk bamie met kip, gele erwten met varkenspoot en spinazie, Sopropo met geroosterde kip, Sopropo pikante kip, oker,  bruine bonen kip, kasripo doks en gebakken banaan.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: