Majoor Babel: niet te ver buiten uw ressort winkelen

Majoor Babel, onderdirecteur DNV, gaf op de persconferentie van het Nationaal Covid-19 Management Team op maandagmiddag wederom een korte update van de stand van zaken. Kolonel Slijngard is zoals bekend positief bevonden en dus afgezonderd, en Kolonel Veira is druk met andere werkzaamheden. Morgenmiddag om 18:00 uur is er echter weer een (extra) persconferentie, waarin vooral de minister van HI&T en Sozavo aan het woord zullen komen.

Zo gaf ze een korte update over de situatie bij de Rosebel Goldmines, waar naar haar zeggen inderdaad twee besmettingen geconstateerd werden, dat er afspraken gemaakt worden en gesprekken zullen volgen tussen alle betrokkenen. Ook belichtte ze kort het brandstoftekort dat speelt in Kwakoegron waar inmiddels reeds aan gewerkt wordt en wat dus snel tot het verleden zal behoren. 

Majoor Babel zei er begrip voor te hebben dat mensen soms noodzakelijkerwijs buiten hun ressort moeten winkelen omdat niet alle winkels in hun ressort open zijn, sommige ressort bijvoorbeeld geen slagerij hebben, of winkelschappen in een bepaald ressort niet zijn waar sommigen gewend zijn hun spullen te halen. Toch vroeg ze de samenleving niet te ver buiten hun ressorts te treden, en de kortste weg van en naar winkels te hanteren en zich aan alle gezondheids-voorschriften te houden, maar zeker wel aan de voorgeschreven tijden zodat de politie niet hoeft op te treden.

Babel was er op dat moment niet bewust van enige overstromingen in het binnenland zoals door mensen gezegd wordt, maar dat zou wel onderzocht worden.

Op dinsdag 16 juni is er een repatriatie vlucht van Amsterdam naar Paramaribo waarvoor al minstens 100 personen gereed staan. Intussen buigt een speciale commissie zich ook over ander repatrianten, vooral die in andere gebieden zitten. “Wij zijn u zeker niet vergeten,” zei Babel.

Ze sprak ook over de perikelen rond de dispensatie aanvragen en gaf de oude EN nieuwe nummers door waar men op kan bellen voor aanvragen:

813-3270, 723-8840, 813-3270, 813-6426, 813-4230, 842-8085 en 842-8086; dat zijn de mobiele nummers van het NCMT.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: