VS: T&T bedrijven moeten zich houden aan sancties tegen Venezuela

Een ambtenaar van de Verenigde Staten heeft gezegd dat het van cruciaal belang is dat bedrijven in Trinidad en Tobago “de Amerikaanse sancties” die aan Venezuela zijn opgelegd, zoveel mogelijk volgen en naleven.

Julie J Chung, hoofd van het Bureau of Western Hemisphere Affairs van het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken, legde de verklaring af tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van de Amerikaanse Kamer van Koophandel van Trinidad en Tobago (AMCHAM T&T) op woensdag.

Chung beweerde dat het Nicolas Maduro-regime “onwettig” is en een van de grootste gedwongen verplaatsingen in de recente geschiedenis heeft veroorzaakt.

“Kijk naar het groeiende aantal vluchtelingen in Zuid-Amerika en het Caribisch gebied – ook in Trinidad en Tobago – het is het Maduro-regime en zijn voortdurende vervolging van zijn volk en het strippen van zijn instellingen die schuld hebben”.

Chung zei dat de sancties die aan Venezuela zijn opgelegd nog steeds van kracht zijn en drong er bij de Trinbagonische bedrijven op aan deze sancties na te leven.

“Ik weet dat het Trinbagonische bedrijfsleven zich zorgen maakt over het reputatierisico dat sancties met zich meebrengen. Het doel van onze sancties is het identificeren van de entiteiten die materiële steun verlenen aan het onwettige Maduro-regime. Het is van cruciaal belang dat het Trinbagoniaanse bedrijfsleven de sancties van de VS zo goed mogelijk volgt en naleeft.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: