Strakke PlayStation 5-hardware onthuld

Sony heeft aan het eind van een één uur durende videopresentatie eindelijk zijn PlayStation 5-videogames-console onthuld.

Sony heeft tijdens een vooraf opgenomen videopresentatie een eerste blik geboden op het ontwerp van de volgende generatie gameconsole en een aantal van de titels die het zal spelen.

De PlayStation 5 heeft een zwarte kern die wordt omgeven door gebogen witte randen en een blauwe gloed. Er zijn twee versies, een met een 4K Blu-ray Disc drive en de andere, een “Digital Edition” waarbij de drive is verwijderd, wat betekent dat de laatste niet in staat is om in de winkel gekochte games te spelen en alleen te vertrouwen op gedownloade software.

Tijdens de presentatie werden meer dan 20 nieuwe spellen getoond, waaronder Horizon: Forbidden West (een vervolg op de PS4-hit, Horizon: Zero Dawn) en Ratchet en Clank: Rift Apart (het vervolg op de PS4-reboot van een PS1-game).

De PlayStation 5 zal in het najaar, zeven jaar na de PS4, in de verkoop gaan. De nieuwe machine levert niet alleen betere beelden, maar heeft ook een aangepaste solid-state harde schijf die het mogelijk maakt om de laadtijd radicaal te verkorten. Het is onbekend of er bij de lancering verschillende capaciteitsschijven beschikbaar zijn.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: