Twee weken in quarantaine zonder sport

Je zit in de lockdown, de sportscholen zijn dicht, en je mag ook niet op straat dat wil zeggen dat je ook minder kan sporten. Heel wat mensen denken dat het deze twee weken niet veel uit maakt als je niet sport, maar dan hebben we slecht nieuws. Uit een onderzoek blijkt dat twee weken niet sporten al leidt tot een aanzienlijk verlies aan spierkracht. In deze twee weken zal het het eetpatroon ongeveer hetzelfde blijven, maar men beweegt wel 80 procent minder. Als dit gebeurd zullen de sporters aan het eind van deze periode meer vet rond hun middel en spiermassa opbouwen. Hoe er minder gelopen wordt kan hun cholesterol ook stijgen. Het is dus niet erg om een paar weken stil te zitten. Het probleem is dat de meeste mensen veel langer niet sporten en dan worden de gevolgen steeds ernstiger. Hoe langer mensen inactief zijn, hoe moeilijker het is om weer in vorm te komen. Het is dus tijd om thuis te bewegen om zodoende het lichaam in shape te houden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: