Jagdeo roept op tot een snelle beëdiging van Ali

-ziet rol voor zichzelf in de regering

Aangezien hij een rol voor zichzelf in de volgende regering wel ziet zitten, zei de voormalige (twee-termijnen) president en Algemeen Secretaris van de PPP Bharrat Jagdeo gisteren dat de grondwet bepaalt dat PPP/C presidentskandidaat Irfaan Ali tot winnaar moet worden uitgeroepen op basis van de behaalde stemmen.

“Artikel 177: 2 (b) is vrij duidelijk … het zegt dat als eenmaal is vastgesteld dat de ene lijst meer stemmen heeft dan de andere, dan wordt de presidentskandidaat met de meerderheid van stemmen geacht de president van Guyana te zijn, en de voorzitter van GECOM zal hem tot president uitroepen,” vertelde Jagdeo gisteren aan verslaggevers na een ontmoeting die hij en Ali hadden met de commissaris van politie Leslie James in Eve Leary, Georgetown.

“Het staat nu al vast dat de lijst van de PPP de meeste stemmen heeft en daarom wordt Irfaan Ali al beschouwd als de president van Guyana. Het is wachten op dat deel van de grondwet, waarin staat dat de voorzitter van GECOM hem zal afkondigen…dus wat ons betreft zullen alle streken om de verklaring te voorkomen niet werken omdat dat de hoogste wet van het land is,” verklaarde hij.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: