Apple speelt met idee van groepsselfie-montage

In een zet, perfect voor de huidige tijd, heeft Apple het patent gekregen waardoor een gebruiker meerdere vrienden kan uitnodigen om selfies te maken, die vervolgens tot een enkele compositie kunnen worden gecombineerd.

Apple heeft net een patent verworven voor software die synthetische groeps-selfies zou genereren, wat een leuke manier zou kunnen zijn voor vrienden om momenten met elkaar te delen, zelfs als ze sociaal geïsoleerd zijn.
Het patent, ingediend op 11 juli 2018, maar pas verleend op 2 juni 2020, klinkt als een perfecte match voor Apple’s FaceTime videochat applicatie, waarbij een gebruiker vrienden zou kunnen uitnodigen om deel te nemen aan een groeps-selfie. Personen hun iPhones zouden dan een foto van hen maken, hen uit de achtergrond knippen en hen en de foto’s van hun vrienden combineren tot één foto, zodat het lijkt alsof ze allemaal samen het moment delen.

Het selfie-beeld kon dan worden gedeeld op een manier die de gebruikers in staat zou stellen om de personen te verplaatsen en de selfie opnieuw te maken naar hun eigen smaak.

De notie van sociaal-afstandelijke selfies lijkt ideaal tijdens een wereldwijde pandemie die sociale bijeenkomsten beperkt, maar wanneer de lockdowns afnemen en de maatschappij terugkeert naar een weliswaar nieuw normaal, maar zal er nog steeds vraag naar zijn?

Zoals bij alle patenten is er geen garantie dat het zich als een echt product zal manifesteren, maar het is gemakkelijk voor te stellen dat het in een toekomstige iOS-software-update zal verschijnen. Immers, de huidige iPhones hebben al een functie in de Portretinstelling van de camera die het mogelijk maakt om beelden van mensen van hun achtergrond te ontdoen, dus technologisch gezien is het geen grote sprong in de goede richting.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: