Ondernemer looft US$ 5000,- uit voor tipgever die kan leiden tot aanhouding van huurmoordenaar

De ondernemer Ronny J. heeft afgelopen weekend aangifte gedaan bij de politie van Latour ter zake poging tot moord c.q. poging tot doodslag welke is gedaan op de hoek van de Fredrikshoopweg en de Johannes Pontweg. Deze ondernemer heeft inmiddels een brief gericht aan de procureur-generaal. In gesprek met Dagblad Suriname zegt hij dat men een huurmoordenaar had ingezet om hem van het leven te beroven. Volgens de ondernemer heeft hij zich voor en na de verkiezing van 2020  intensief ingezet ten voordele van een politieke partij. Hij heeft in opdracht van die partij billboards geplaatst op diverse locaties. Nu de verkiezing achter de rug is, was hij op die bewuste zaterdag 6 juni, samen met zijn drie arbeiders bezig de billboards verwijderen. Op de vermelde kruising reed hij langs toen plotseling een man regelrecht op hem afkwam met een vuistvuurwapen in zijn hand. De schutter loste twee schoten op het voertuig van de ondernemer en daarna ging hij af op de pick-up waarmee de arbeiders achter de ondernemer reed. Het voertuig van Ronny vertoont een kogelinslag aan het voorportier aan de bestuurderskant. Volgens het slachtoffers is hij snel doorgereden toen hij merkte dat het vuur op hem werd geopend. Hij voelt zich enorm onveilig en bedreigd. Volgens hem wordt hij sinds 27 mei stelselmatig gebeld. Een persoon belt naar het bedrijf van Ronny en houdt het personeel voor dat hij een pakket voor Ronny heeft en dat hij het persoonlijk aan hem moet overhandigen. De ondernemer schonk er in het begin geen aandacht aan daar hij van niemand iets verwachtte. 

Op donderdag 4 juni is een bromfietser op kantoor van Ronny aan de Livornoweg verschenen en hij vertelde aan de arbeiders van Ronny dat hij op zoek is naar de bestuurder van de zwart gelakte Prado. De arbeiders hebben het latere slachtoffer verwittigd dat iemand op zoek is naar hem, waarna Ronny vroeg om de desbetreffende persoon naar binnen op zijn kantoor toe te laten. De man in kwestie is tot de deuropening van het bedrijf gelopen en heeft op een gegeven moment besloten om zich terug te trekken. Opvallend was dat hij zijn bromfiets bijna op straat stand-by had geplaatst om vervolgens snel te kunnen wegrijden. Na dit geval werd op zaterdag 6 juni de ondernemer onder vuur genomen, maar hij bleef ongedeerd. Deze ondernemer heeft nu een geldbedrag van US$ 5000,- uitgeloofd aan de tipgever die kan leiden tot de aanhouding van de huurmoordenaar. Kapitale delicten heeft de zaak in onderzoek.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: