DNA reeds bezig met voorbereiding nieuw parlement

Terwijl de burgerij nog zit te wachten op de definitieve beslissing in het bezwaar dat is aangetekend door de NDP en er nog gewacht wordt op het bindend vaststellen van de verkiezingsresultaten van de algemene verkiezingen van 25 mei 2020 door het Onafhankelijk Kiesbureau, verneemt Dagblad Suriname uit betrouwbare bronnen dat de Nationale Assemblee reeds bezig is met voorbereidingen voor de intrede van een nieuw parlement. Mogelijkerwijs zal de beëdiging reeds op 29 juni kunnen plaatsvinden.

Naar verluidt zal gekozen worden voor een korte en snelle plechtigheid. Vanwege de covid-19 situatie denkt men aan een procedure waarbij steeds in groepen van 3 leden wordt tewerkgegaan. Een optie is deze beëdiging te doen in NIS, maar daar hangt een behoorlijke prijskaart aan. Feit is dat de bewilling naar het zich laat aanzien sneller zal verlopen dan gebruikelijk.

Onze bronnen zeggen ook dat de nieuwe coalitiepartners op de tweede lijn reeds gesprekken voeren met personen uit de zittende regering voor de overdracht welke op zowel DNA-niveau als op regerings-niveau zal moeten plaatsvinden. Onze bron zegt ook toch eerst te willen zien dat de president en vice-president echt gekozen zijn, want, zegt hij, “it’s not over till the fat lady sings, en met de NDP weet je het toch maar nooit.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: