Democraten VS presenteren wetsvoorstel politiehervorming

De Democraten in het Congres hebben ingrijpende wetgeving voorgesteld om rassenongelijkheid binnen de Amerikaanse politie aan te pakken en vervolging van agenten wegens wangedrag makkelijker te maken.

“Recht in de politionele wet” van 2020 werd op maandag geïntroduceerd door de top van de Democratische wetgevers House Speaker Nancy Pelosi, Senaatsvoorzitter Chuck Schumer, de zwarte senatoren Kamala Harris en Cory Booker en leden van de congrescommissie Zwarte Kaukasus.

De Justice in Policing Act behoort tot de meest ambitieuze wetshandhavingshervormingen van het Congres in jaren en confronteert verschillende aspecten van het politiewerk die onder sterke kritiek zijn komen te staan, vooral nu meer en meer politiegeweld wordt vastgelegd op mobiele telefoonvideo en wordt gedeeld in de hele natie en de wereld.

Het pakket beperkt de wettelijke bescherming voor de politie, creëert een nationale database van buitensporige krachtincidenten en verbiedt politieverstikking, onder andere veranderingen die, als ze worden doorgevoerd, enorme gevolgen zouden hebben voor het politiewerk in de VS.

De hoogste Republikeinen, met inbegrip van President Donald Trump, verwierpen de voorstellen van de Democraten, en beschuldigden de partij van het willen ,,defunderen” en ,,afschaffen” de politie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: