Aantal Covid-19 gevallen wederom toegenomen

Op woensdag 10 juni nam het aantal van met covid-19 besmette personen wederom toe; Dr Cleopatra Jessurun vertelde op de persconferentie van het Covid-19 Management Team dat met 7 nieuwe positief geteste gevallen het aantal actieve gevallen nu op 133 staat. Daarbij is er 1 persoon van Rosebel Goldmines. Verreweg de meeste personen in isolatie en quarantaine zijn Surinamers. Er zijn nu 78 personen in het Wanica Ziekenhuis, 50 in Residence Inn, 3 op de ICU van het Wanica Ziekenhuis en 3 op de ICU van het RKZ. Op de woensdag was er een missie van de epidemiologische dienst. Er werden 26 plekken aangedaan en 399 personen gescreend, vandaar de 7 nieuwe gevallen. Er komen nu vooral veel meldingen binnen van spaans- en portugees sprekenden, vanaf de faciliteiten voor het inbellen van deze mensen werd ingezet. 

Over het ontslagbeleid van herstelde patiënten gaf ze mee dat het helemaal afhangt van hoe de ziekte zich ontwikkelt; het beleid wordt aangepast indien nodig, maar ze bracht in herinnering dat de eerste patiënt, die het overigens niet overleefde, wel 48 dagen in opvang was.

Jessurun verduidelijkte ook dat een test circa USD 60 kost, en dat er tot nog toe reeds 1452 tests zijn uitgevoerd. De focus ligt vooral op het opsporen van nieuwe gevallen, de opvang en de contact tracing. Indien er een grote uitbraak zou komen, wat men dus met alle macht probeert te voorkomen, dan zal thuis quarantaine overwogen moeten worden. Er waren in totaal 3 clusters geïdentificeerd. De eerste cluster is reeds geheel in beeld gebracht en dus onder controle, de derde cluster komen er nog steeds veel positieve personen bij. De tweede is nog niet geheel in kaart, maar daar komen niet echt nieuwe positieven bij op dit moment. 

Jessurun vraagt de gemeenschap personen niet te stigmatiseren, omdat het een ieder kan overkomen, en vroeg de gemeenschap wederom zich zoveel mogelijk aan alle voorschriften te houden zodat de situatie spoedig weer zo goed als mogelijk onder controle kan zijn.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: