Krishna Mathoera: “Hoofdstembureau Paramaribo heeft adviezen niet gemotiveerd”

In gesprek met Dagblad Suriname zegt VHP-topper Krishna Mathoera dat het hoofdstembureau van Paramaribo haar adviezen om onder andere over te gaan tot herstemming op regionaal niveau bij enkele stembureaus niet heeft gemotiveerd. De NDP had voor hertelling gevraagd en men adviseert herstemming. Daarmee is de VHP niet content, zegt Mathoera, die een herkozen parlementariër is en de meeste stemmen behaalde in Paramaribo.

Slordigheid

“We hebben de zaken gevolgd, het heel proces, de onregelmatigheden. We hebben al een bezwaarbrief ingediend bij het Centraal Hoofdstembureau. Wij van de partij zijn niet content met het advies. Wij gaan beraden als partij en kijken wat de stappen zullen zijn.” Mathoera stelt ook dat de NDP haar verantwoordelijkheid moet nemen. “Het is slordigheid. De partij had reageerverantwoordelijkheid. Zij heeft de verkiezingen georganiseerd. Zij hebben verkeerde biljetten afgegeven. Het gaat niet veel uitmaken bij de uitslag, wat mij betreft. Het gaat de zetelverdeling niet kunnen veranderen op geen enkel niveau. Daarom vind ik dat de NDP niet ontvankelijk verklaard moet worden. Overigens, de NDP had voor hertelling gevraagd en geen herstemming, wat geadviseerd is. De NDP had ook aangegeven dat er gefraudeerd is. Daarover heeft het hoofdstembureau helemaal niets gezegd. Dus het zijn vraagstukken. Het hoofdstembureau van Paramaribo heeft haar besluiten helemaal niet gemotiveerd. Ze hebben het alleen bevestigd, maar ze hebben niet gezegd of partijen benadeeld zijn. Het was niet alleen op die stembureaus dat er verkeerde biljetten waren. Als je een besluit neemt, moet je naar alle aspecten kijken”, zegt Mathoera.

Demissionair

“Het is niet nodig dat er wettelijke termijnen worden overschreden wat betreft het aantreden van de nieuwe regering. Het belang van Suriname ligt erin dat de NDP de uitslag accepteert. Zij moeten alles in het werk stellen dat binnen de wettelijke termijnen er een nieuwe DNA en nieuwe regering komt. Niemand is erbij gebaat dat zaken getraineerd worden. Ons land zit in grote problemen. Covid-19, maar ook grote financieel-economische en sociale problemen. Het volk heeft het ontzettend moeilijk. Het volk heeft leiderschap nodig. Op dit moment is de regering demissionair. De regering zwijgt in alle talen. Je ziet geen ministers, alleen een president die condoleances aanbiedt. Maar over de duizenden mensen die thuis zitten zonder inkomsten, daarover is er niets gezegd. Daarover is er geen woord gerept. Wat is er met het Covid-fonds gebeurd? Waarom zijn de mensen niet gecompenseerd? Hebben we wel voldoende geïmporteerd? Dat soort dingen hoor je nauwelijks. De samenleving heeft op dit moment leiders nodig, die rust kunnen brengen en geen mensen die onrust zaaien. De huidige leiders creëren stress voor de samenleving. Het wordt tijd dat ze de uitslag respecteren en plaatsmaken voor leiders, die het volk heeft gekozen op 25 mei”, aldus Mathoera

SAM 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: