Groot deel pompstations gesloten

Jankie: ‘De toestemming is er niet’

Een groot deel van de pompstations heeft gisteren, de eerste dag van de total lockdown, de deuren gesloten gehouden. Sirodjenie Jankie, voorzitter van de Surinaamse Servicestationsexploitantenbond (SSEB), zegt aan Dagblad Suriname dat alles te maken heeft met het trage verloop bij de aanvraag om te komen tot de individuele dispensatiebrieven, de zogenaamde lockdown-pasjes, voor de medewerkers. Tot maandagmiddag had het Covid-19 Managementteam nog niet gereageerd op de aanvraag van de pompstationhouders. “Er moest een toestemmingsbrief worden aangevraagd bij het team. Dat hebben de mensen gedaan, maar de toestemming is er niet. Het is ook bijna onmogelijk om de mensen van het Covid-team te bereiken, dus het antwoord wachten velen nog af”, benadrukt de SSEB-voorzitter. Jankie stelt dat sommige pompstations, waaronder de meeste GOw2-servicestations, wel open waren. Als SSEB-voorzitter heeft zij een WhatsApp-berichtje naar minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) gestuurd, waarna de bewindsman aangegeven heeft dat de pompstations wel van 7.00 uur tot 14.00 uur open mogen zijn. Hoewel dat is doorgegeven aan de leden, blijft het een groot probleem om de pasjes te krijgen voor personeelsleden. “Niet eenieder wil het risico nemen om hun personeel zonder pasjes over straat te laten gaan en dat ze worden aangehouden. Sommigen hebben de risico wel genomen om open te gaan”, aldus Jankie.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: