Brunswijk wijst ook verzoek Hoefdraad af

‘Abop mocht presidentschap nemen’

Behalve president Desi Bouterse heeft ook minister Gillmore Hoefdraad van Financiën pogingen ondernomen om Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk te vragen om mogelijkheden te bekijken voor een samenwerking tussen de Abop en de NDP. De Abop is het presidentschap aangeboden. “Op gegeven moment heb ik een gesprek gehad met de president zelf en ik heb hem duidelijk gemaakt dat de lijn van Abop dat is. Hij heeft gezegd dat de NDP en Abop samen tot 26 zetels komen, waardoor we het parlement dan kunnen overnemen en dan zien hoe we verder zullen gaan. Ik ga die kans niet nemen. Ik heb hem duidelijk gemaakt dat de NDP geen optie is. Ik heb vier of vijf keren met meneer Hoefdraad gezeten en ik heb hem ook uitgelegd wat ik aan de president heb gezegd”, zei Brunswijk aan ABC Nieuws.  Volgens de Abop-voorzitter is hij goed bevriend met Hoefdraad, maar uiteindelijk heeft het electoraat gezegd dat de VHP de trendsetter is. “En Abop volgt na de VHP”, aldus Brunswijk.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: