11-jarige jongen verdronken in zwembad

De 11-jarige jongen D.N. is dinsdagmiddag verdronken in het AMOS-zwembad.

Uit het politioneel onderzoek is gebleken dat het zwembad momenteel gesloten is vanwege de uitbraak van het Corona virus. Volgens de politie is het slachtoffer samen met vrienden over de schutting van het zwembad geklommen met de bedoeling om in het zwembad te gaan zwemmen. Op een gegeven moment is deze 11-jarige jongen in de diepte verdwenen, en de overige vrienden hebben hem toen in die toestand alleen achtergaten.

De politie heeft bij het zwembad kledingstukken en slippers van de anderen aangetroffen. Een agent die na de melding ter plaatse arriveerde sprong in het bad en haalde de jongen uit het water. Er kwam schuim uit zijn mond. Een verpleegkundige van de buurt heeft gepoogd het slachtoffer te reanimeren. Ook een verpleegkundige van het Academisch Ziekenhuis heeft het slachtoffer met een AED apparaat proberen te reanimeren, echter zonder het gewenste resultaat. Deze 11-jarige jongen is ter plaatse overleden door verdrinking. Een arts heeft de dood vastgesteld.

De politie heeft het lijk na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie afgestaan aan de nabestaanden.

Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: