Beurswaarde Zoom flink toegenomen tijdens coronapandemie

Zoom heeft een snelle stijging van de opbrengsten gezien sinds de app is uitgegroeid tot de meest populaire service voor videoconferencing tijdens de coronaviruspandemie.

Zoom, het Amerikaanse technologiebedrijf, verdiende 328 miljoen dollar in februari-april – een stijging van meer dan 250% tijdens dezelfde periode vorig jaar, toen het 122 miljoen dollar verdiende.

Bovendien is de koers van het bedrijf in waarde verdrievoudigd in een paar maanden tijd, met een stijging tot ongeveer $200, vanaf ongeveer $70 aan het begin van het jaar.

Van zijn cliënten, heeft het nu ongeveer 265.000 zaken met meer dan 10 werknemers, een verhoging van 354 procent. Een groeiend klantenbestand betekent echter een aanzienlijke stijging van de kosten, met jaarlijkse uitgaven die verdubbelen tot $201 miljoen.

Op het hoogtepunt in april, toen Zoom de de facto methode voor zakelijke bijeenkomsten en sociale ontmoetingen met vrienden en familie werd, bereikte het aantal dagelijkse vergaderingsdeelnemers 300 miljoen, een stijging ten opzichte van 10 miljoen in december.

Het is echter niet allemaal rozengeur en maneschijn geweest, want het bedrijf werd geconfronteerd met veel kritiek op zijn beveiligingsmethoden, waarvan sommige het mogelijk maakten dat mensen onuitgenodigd bij videogesprekken binnenkwamen, een daad die bekend werd als “Zoom bombing”.

In een poging om ervoor te zorgen dat het bedrijf zijn snel groeiend klantenbestand behoudt, heeft Zoom vervolgens Keybase overgenomen en heeft het bedrijf de opdracht gekregen om end-to-end encryptie voor zijn gesprekken te ontwikkelen.

Momenteel verwacht Zoom dat zijn succes zal doorgaan en voorspelt het een gigantisch volgend kwartaal – met een jaarlijkse omzet van meer dan $1,8 miljard.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: