Kind van 3 maanden in Nickerie positief getest op Covid-19

Een 3 maanden jong kindje is afgelopen woensdag positief getest in het Mungra Medisch Centrum (MMC) te Nickerie. Dinsdag is de zuigeling ontslagen uit het ziekenhuis en het resultaat was pas de volgende dag bekend. De directie van het bedoeld ziekenhuis heeft geen ruchtbaarheid gegeven aan dit geval. Dagblad Suriname probeerde de directie te bereiken, echter werd doorgegeven dat de directie in beraad was. 

Bronnen vermelden dat het ziekenhuis tot nog toe niet is ontsmet, maar het personeel is wel getest. Niemand is positief en niemand is ook in quarantaine gegaan. Uit het onderzoek blijkt dat het kind eerst naar het Medisch Centrum van Coronie was gebracht voor behandeling. Van daaruit is het kind verwezen naar het ziekenhuis van Nickerie, alwaar de patiënt enkele dagen was opgenomen. De moeder van het kind was in verband met de verkiezing naar Brokopondo om haar stem uit te brengen. Vermoedelijk is de zuigeling in Brokopondo besmet geraakt. Dagblad Suriname maakte contact met de Gewestelijke Politiecommandant van Coronie, Radj Kalisingh. Hij bevestigt dat dit 3 maanden oud kind positief is getest.

Saskia Bandhan 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: