Quarantaine plekken raken vol

KKF ingericht als quarantaineruimte

Covid-19 positief geteste personen die a-symptomatisch zijn, zullen niet in ziekenhuizen worden opgevangen, maar in alternatieve locaties. De KKF-zaal wordt ingericht als zo’n quarantaineruimte. “Het is niet dat wij ze niet willen blijven verzorgen, maar wij kunnen zo niet door blijven gaan”, legt NCCR-coördinator Jerry Slijngard dit besluit toe.

In een korte periode is het aantal positief geteste personen toegenomen van 10 naar 89.
Slijngard weet dat wij het als samenleving veel beter kunnen doen. “Als we zo door blijven gaan, moeten wij overgaan op andere quarantaineruimtes waarbij u niet meer in de watten wordt gelegd, maar zelf de handen uit de mouwen zal moeten steken. En ook de familie zal moeten inkomen.”
Bij elke persoon die positief is getest, volgt er een proces van contact tracing. “Er zijn nu vier teams belast met de contact tracing, maar ook dit houden zij niet vol”, zegt Slijngard. Patiënten en hun contactpersonen moeten worden opgehaald door anderen, die daarbij hun gezondheid op het spel zetten. “Er zijn nu mensen in de frontlinie die tijdens het uitoefenen van hun werk ziek zijn geworden en positief getest zijn.”

Vol
Nu raken de quarantaineruimtes vol. Er zijn op dit moment 160 mensen in quarantaine en zij zijn geen repatrianten. “Het is dus goed om ons te houden aan de maatregelen die zijn opgegeven door het ministerie van Volksgezondheid.”
Slijngard besprak ook de zorgwekkende situatie van illegalen die naar ons land blijven komen. Zij infecteren de mensen in hun eigen leefgemeenschappen. Als ook deze leefgemeenschappen doorgeven dat er illegalen het land binnen zijn gekomen, helpen zij de spreiding van covid -19 onder controle te houden.
Verder zijn vrijwilligers welkom om het team te helpen.

Bron: covid19.sr

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: