Ook in 2020 geen Sangeet Ki Raat

Sangeet Ki Raat is een terugkerend evenement in het kader van herdenking en viering van Hindoestaanse Immigratie in Suriname. Het geheel is een initiatief van de Nationale Stichting Hindostaanse Immigratie (NSHI). De voorzitter van NSHI, Farid Ketwaru, geeft in een interview mee aan Dagblad Suriname dat de “Sangeet Ki Raat” dit jaar niet door gaat. Elk jaar rond 05 juni is er een Sangeet Ki Raat, een bloemstuklegging bij de plaquette bij de Neemboom en Baba en Mai, is er in het Lalla Rookh Museum een foto-tentoonstelling over het leven van de contractarbeiders en afwisselende andere activiteiten. Wij hadden in 2019 ook geen Sangeet Ki Raat, na 13 jaar achter elkaar zulks wel gehad te hebben. Dit jaar is er van afgezien vanwege de verkiezingen en Covid-19. Voor 2020 wordt mogelijk alleen de bloemstuklegging vanwege het coronavirus gedaan. Wij dienen eraan mee te werken dat de gemeenschap zich stipt houdt aan de maatregelen getroffen door de overheid om de strijd aan te gaan tegen COVID 19” aldus de voorzitter.
Het was uiteraard een grootse culturele muziek-, zang- toneel- en dansavond, Sangeet Ki Raat in het Lalla Rookh Complex. Met tal van Surinaamse groepen, artiesten. Het doel van deze activiteit is geweest om elk jaar rond 5 juni de komst van Brits-Indische contractanten te herdenken. Zij hebben onder haast onmenselijke omstandigheden moeten leven en arbeiden. Zij vieren het feit dat deze contractanten middels noeste arbeid, trots en spaarzaamheid een nieuw bestaan voor zichzelf en hun nageslacht hebben opgebouwd en gecreëerd. Wij gedenken dit jaar de Hindostaanse Immigratie, zoals eerder gesteld, op een heel rustige wijze.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: