Total Lockdown een feit

In een toespraak vandaag om 13:30 zei Vice President Ashwin Adhin dat het aantal positief geteste gevallen de afgelopen dagen snel van 23 naar naar 54 ging, en dat het einde van deze stijging nog niet in zicht is. “We zitten midden in de fase van locale verspreiding. Suriname volgt net als andere landen een zogenaamde curve van besmetting, dat wil zeggen dat er nog meer mensen ziek zullen worden.”

Om de besmettingen te vertragen, hebben oppositie en coalitie gezamenlijk het standpunt ingenomen om alles te doen om grootschalig leed te voorkomen. “Helaas is er onvoldoende info naar buiten gebracht waardoor een verkeerd beeld is ontstaan.”

  • Vanaf morgenmiddag 4 juni om 6u savonds tot vrijdag 12 juni om 6u in de ochtend gaat Suriname in total lockdown.
  • Iedereen blijft thuis, autos mogen maximaal 2 inzittenden hebben, taxi’s mogen maximaal 2 passagiers vervoeren.
  • Samenscholingen blijven gesteld op maximaal 5 personen.
  • Alle niet essentiele ondernemingen zullen moeten sluiten. Het ministerie van handel industrie en toerisme geeft de richtlijnen voor de ondernemingen die wel open zijn.
  • Supermarkten, kleine groente stands, bakkerijen, slagerijen, afhaal services van restaurants, apotheken en benzine stations zullen open blijven tussen 8u am en 5 pm.

De VP benadrukt dat hamsteren niet nodig is. “U benadeelt hiermee enkel degenen die na u komen. Gaat u zoveel mogelijk alleen naar de winkel. Bedek uw mond en neus en neem uw hygiene maatregelen. Haal alleen de hoognodige zaken en gaat u zo snel mogelijk weer naar huis.”

Hij sloot zijn toespraak af met een oproep om in gebed te gaan en om kracht en wijsheid te vragen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: