Ruben Ravenberg van Abop: “Abop, PL, NPS en VHP hebben nooit gezegd om ministeries terug te brengen”

Ruben Ravenberg, kandidaat-parlementariër van ABOP in Paramaribo, verklaarde onlangs in het tv-programma Suriname Kiest dat Abop, PL, NPS en VHP nooit hebben gezegd om ministeries terug te brengen. Er is veel kritiek op de bekendmaking dat deze 4 partijen meerdere ministeries zullen lanceren. Het is namelijk alom bekend dat het ambtenarenbestand overvol is en dat Suriname ernstig moet gaan bezuinigen. Wat opvalt, is echter dat de VHP, Abop, NPS en PL die nauwelijks geïnstalleerd zijn als de nieuwe regering, reeds op 30 mei getoond hebben in eerste instantie niet te doen aan bezuiniging van het ambtenarenbestand. Zo vinden deze 4 partijen het cruciaal om het ministerie van Olie & Gas en 2 onderministersposten in het leven te roepen.

Met 2 maten meten

Op de vraag of deze stap meer uitgaven voor het land betekent, zei Ravenberg het volgende resoluut: “We hebben die kritieken gehoord. Abop, PL, NPS en VHP hebben nooit gezegd om ministeries terug te brengen. Het zijn de nieuwe partijen die dat hadden opgenomen.” Dit statement is voor het volk een verrassing daar geen van de partijen zo een taal vóór de verkiezing gehanteerd hebben. “U moet begrijpen dat het werk wat nu komt verschrikkelijk veel is. Dhr. Bouterse en zijn team hebben alles kapotgemaakt in alle sectoren. Waar je 1 minister of 1 directeur nodig had, heb je nu misschien 2 nodig want je moet weer opbouwen. Iets dat al opgebouwd is, is makkelijk om in stand te houden, maar nu hebben we niets om in stand te houden.” Een logische beredenering is dat met de right man on the right place meerdere personen voor dezelfde functie niet nodig zouden zijn.

‘Jackpot’ functies

Ravenberg deelde mee dat de nieuwe regering een volksgericht beleid zal voeren en daarom de kritieken mee zal nemen. “Je hoeft inderdaad geen ministeries bij te zetten; er kunnen meerdere directoraten komen. En dat gaan we nu echt bekijken.” Vlak hierna voegde hij eraan toe dat de NDP raadsadviseurs heeft benoemd om zijn vrienden te accommoderen die dezelfde primaire en secundaire voorzieningen hebben net als bij de ministers. In principe wilde hij duidelijk maken dat het geen kwaad doet om nog meer ministeries te lanceren. Wat Ravenberg compleet vergeet, is dat die ‘jackpot’ functies een doorbetalingskarakter hebben ook al is er 0% inbreng. Is dit waar de nieuwe regering eruit uit is? Is dat wat de wil van het volk is? Is dit onder andere wat de economie van Suriname moet stabiliseren? “Wanneer wij het gaan doen is het voor de efficientie. Kader is er al, alleen breng je ze in een andere hoedanigheid. Het is niet dat je meer kosten erbij krijgt”, trachtte Ravenberg wijs te maken. Bedoelt de Abop’er dat er een ministerie van de grond komt om vervolgens partijgenoten te plaatsen om gratis te werken voor Suriname? Die onbaatzuchtigheid is ongekend in de politieke historie van het land. 

“Veel mensen in dienst, geen plek voor anderen”

Ravenberg die op een gegeven moment tegenstrijdigheden begon te verkondigen, stelde het volgende: “Wij gaan het overheidsapparaat moeten saneren. De regering heeft zoveel mensen in dienst genomen dat er geen plaats meer is voor anderen om te zitten. We gaan via wetgeving kijken hoe dit aan te pakken.” Dit verklaart enigszins de noodzaak voor het instellen van meerdere ministeries. Het is verbazingwekkend dat Ravenberg middels wetgeving wil komen tot het saneren van het overheidsapparaat met andere woorden dat de kleine man plaats moet maken voor partijgenoten van de nieuwe regering, terwijl Suriname maandelijks torenhoge betalingen verricht aan ex-hoogwaardigheidsbekleders letterlijk voor het niets doen doordat er goudenwetten in het leven zijn geroepen om de elites in bescherming te nemen. Opmerkelijk is dat geen enkele regering hierin een verandering durft te brengen.

Foto Ruben Ravenberg

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: