Op Bali weinig coronagevallen

Bali werd aanvankelijk beschouwd als een vruchtbare bodem voor het coronavirus vanwege de miljoenen buitenlandse toeristen die er massaal naar de stranden trekken. Maar het eiland met 4,2 miljoen inwoners heeft tot nog toe slechts vier virusgerelateerde sterfgevallen gemeld en 337 infectiegevallen, hetgeen resulteert in een sterftecijfer van 1,2%, dat ver onder het Indonesische gemiddelde van 6,4% ligt.

Volgens gouverneur Wayan Koster is de succesvolle beteugeling van het virus te danken aan de ongeveer 1500 traditionele dorpscomités die grote zeggenschap hebben over de voornamelijk hindoeïstische inwoners. Zij hebben ervoor gezorgd dat regeringsbeleid effectief tot op gemeenschapsniveau is doorgedrongen. ‘Veel mensen waren voorheen erg bezorgd dat Bali zwaar zou worden getroffen door covid-19 omdat het de grootste toeristische bestemming in Indonesië is’, aldus Koster, ‘maar vooralsnog laten de feiten een heel ander beeld zien.’ Het relatieve succes maakt Bali mogelijk extra aantrekkelijk als toeristische bestemming wanneer het internationale reizen weer wordt hervat.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: