Meer dan 150 politieambtenaren in thuisquarantaine

Het aantal agenten binnen het Korps Politie Suriname dat in thuisquarantaine zit, is dinsdag drastisch toegenomen. Meer dan 150 politiefunctionarissen zijn momenteel in thuisquarantaine in opdracht van de korpsleiding. Alle politieagenten, die in de districten Marowijne, Sipaliwini en Brokopondo hebben gewerkt, zijn uit veiligheidsoverwegingen in thuisquarantaine geplaatst. Deze agenten zijn rond de verkiezing in aanraking gekomen met een positief Covid-19 geteste persoon. De korpsleiding heeft maandag maatregelen getroffen ter bescherming van de manschappen, die in het binnenland waren gedetacheerd. Tot nog toe hebben geen van de politieambtenaren symptomen van het Coronavirus vertoond. Uit veiligheidsmaatregelen heeft de korpsleiding gemeend om deze agenten voorlopig voor twee weken thuis te parkeren en hun gescheiden te houden van hun collega-politiefunctionarissen. Deze agenten moeten thuis ook de veiligheid van hun gezin waarborgen door in een aparte ruimte te vertoeven. Deze informatie is bevestigd door een commissaris van politie.

Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: