Bayer schikt in Roundup-drama

Het Duitse Bayer heeft volgens betrokkenen mondelinge afspraken gemaakt om het merendeel van de circa 125.000 rechtszaken in de VS te schikken die zijn aangespannen door gebruikers van de kankerverwekkende onkruidverdelger Roundup. De afspraken, die nog moeten worden ondertekend en naar schatting 50.000 tot 85.000 rechtszaken betreffen, maken deel uit van een plan van $10 mrd om een einde te maken aan de peperdure juridische strijd die Bayer erfde toen het Monsanto in 2018 overnam. Betalingen zouden variëren van een paar miljoen dollar tot enkele duizenden dollars per zaak. De schikkingen worden waarschijnlijk in juni aangekondigd en moeten dan nog goedgekeurd worden door de raad van commissarissen.

Het oplossen van het Roundup-drama is topprioriteit voor Bayer-ceo Werner Baumann, die de overname van Monsanto van $63 mrd orkestreerde en sindsdien met de juridische gevolgen zit. Door de golf aan rechtszaken is tientallen miljarden dollars aan marktwaarde verdampt, hetgeen aandeelhouders ertoe aanzette Baumann vorig jaar een ongekende berisping te geven.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: