Wiet gevonden in 2700 jaar oude tempel Israël

Een verrassende vondst in het historische heiligdom Tel Arad in Israël. Op een altaar zijn resten gevonden van wiet. Onderzoekers vermoeden dat de cannabis werd verbrand tijdens religieuze rituelen, zodat de gelovigen high werden.

Boven op de twee kalkstenen altaren ontdekten de onderzoekers donker, organisch materiaal. Uit analyse van deze resten blijkt dat op het kleine altaar cannabis werd verbrand. Onder andere de werkzame stoffen THC en CBD werden aangetoond. De cannabis sativa werd vermengd met dierlijke mest om het zo langzaam te laten opbranden. Het grotere altaar werd gebruikt om wierook op te branden.

Geestverruimend
De onderzoekers schrijven dat de cannabis waarschijnlijk niet werd verbrand voor de geur, maar voor de geestverruimende eigenschappen tijdens religieuze rituelen. Wierook wordt juist wel gebrand voor de aangename geur.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: