Verdriet om heengaan Wajid Khan als gevolg van COVID-19

Wajid Khan van het componistenduo Sajid-Wajid is op 01 juni overleden als gevolg van COVID-19. Wajid Khan en Sajid Khan, muziek regisseursduo zijn de zonen van Ustad Sharafat Ali Khan, een tabla-speler. Ze werkten voor het eerst samen voor Salman Khan’s Pyar Kiya To Darna Kya in 1998. Ze werkten onder andere als componisten voor Salman’s films zoals Hello Brother, Tumko Na Bhool Paayenge (2002), Tere Naam (2003), Garv (2004), Mujhse Shaadi Karogi (2004), Partner (2007), Hello (2008), God Tussi Great Ho (2008), Wanted (2009), Main Aur Mrs Khanna, (2009), Veer (2010), Dabangg (2010), en No Problem. Wereldwijde populaire zangers en muziekcomponisten reageerden op sociale media na het droevig bericht. Sonu Nigam schreef “Mijn broer Wajid heeft ons verlaten” (My Brother Wajid left us), Shreya Goshal schreef “kan niet geloven dat ik dit schrijf. Het voelt onwerkelijk aan … Wajid bhai, ik sluit mijn ogen en zie alleen je lachende gezicht. Je zag altijd positiviteit in elke situatie, gaf zoveel warmte, geluk en kracht aan iedereen om je heen. Ik was een nieuwkomer in de branche toen ik je voor het eerst ontmoette, maar je gaf me het gevoel dat ik familie was, zo geraakt door je nederigheid, gevoeligheid, toewijding, niet-aflatende liefde voor het doen van goede dingen voor mensen, behalve dat je een buitengewoon begaafde componist-zanger bent. Elke keer dat we spraken, zei je dat je zoveel mooie melodieën hebt gemaakt die je wilt opnemen, je was een niet te stoppen kracht voor de muziek. Ik bid dat je, waar je ook bent, in vrede mag rusten. Moge God kracht geven aan het gezin om dit te verwerken. Dit afscheid begrijpelijk en heel moeilijk. Rust in vrede. #WajidKhan. Ook in Suriname hebben muziekliefhebbers gereageerd op het nieuws. P, schreef “RIP dank voor al die memorable Songs”, C reageerde met gebroken hart emojis en schreef “Woooowww zo erg”

India zit sinds eind maart in lockdown om de verspreiding van het virus in te dammen. Ondertussen hebben verschillende beroemdheden gemeld dat ze hersteld zijn van COVID-19, waaronder zangeres Kanika Kapoor, acteur Kiran Kumar, actrice Zoa Morani, en haar zusje.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: