SPA roept verkiezingsautoriteiten tot afronding

De Surinaamse Partij van de Arbeid (SPA) roept de regering en overige verkiezingsautoriteiten op om eens eindelijk alles in het werk te stellen om het verkiezingsproces dat zich nu voltrekt binnen de korst mogelijke tijd af te ronden zodat de definitieve uitslag aan het volk gepresenteerd kan worden. Het volk heeft op 25 mei haar stem uitgebracht en heeft recht op een vlotte en transparante afwikkeling van de verkiezingsresultaten. SPA is van mening dat de wet- en regelgeving omtrent het organiseren van verkiezingen zeer duidelijk is en voldoende transparantie biedt als gevolg waarvan alles een vlot verloop zou moeten hebben indien de aanwijzingen stipt zouden worden opgevolgd. Suriname heeft genoeg ervaring met het houden van verkiezingen. Het kan daarom bij de SPA niet in dat de verkiezingen van 2020 zo rommelig en onprofessioneel verlopen zijn.

“Wij zijn als natie helemaal niet gebaat hierbij, integendeel verliezen wij onnodig veel tijd door het inefficiënt optreden van de autoriteiten. Door deze vertragingen en gepleegde handelingen door verkiezingsautoriteiten ontstaat er enorm veel ruis en groeit het wantrouwen van de gemeenschap met de dag waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan die 2 deling van de samenleving in zich herbergt. Het volk heeft recht op een spoedige afwikkeling van het verkiezingsproces, zodat delen van het volk die het meest getroffen zijn door zowel de slechte economische situatie gevolgd door de Covid-19 pandemie weer perspectieven tegemoet kunnen zien. SPA roept de regering op om op te houden met obstructie te voeren en het proces vlotter te doen verlopen en zaken als aanvragen van hertelling achterwege te laten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: