Namaakraam moet sombere kamers oplichten

Samsung Electronics sponsort de ontwikkeling van een raamvormig verlichtingstoestel dat kunstmatig zonlicht produceert.

De “SunnyFive” kan worden opgehangen aan de muur van een huis, in wezen een nepraam, waardoor de bewoner kan genieten van het volledige spectrum van licht dat wordt geproduceerd door de natuurlijke passage van de zon door de hemel gedurende de dag – de hoek van het licht die in staat is om scenario’s zoals zonsopgang en zonsondergang na te bootsen.

Het apparaat zou ideaal zijn voor slecht verlichte appartementen of slaapkamers en badkamers zonder raam.

Een smartphone-app stelt gebruikers in staat om de kleurtemperatuur, de helderheid en de hoek van het gesimuleerde zonlicht aan te passen en biedt tevens een wekkerfunctie.

Het licht zal mensen helpen om binnenshuis vitamine D te synthetiseren zonder zonnebrand of huidveroudering te veroorzaken. Ook mensen die lijden aan Seasonal Affective Disorder (SAD) kunnen er baat bij hebben.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: