Persbericht: DA’91 feliciteert de Surinaamse samenleving

De uitslag van de verkiezingen biedt een nieuwe mogelijkheid voor ons als volk om voorspoedig en gelukkig te worden. Daarmee feliciteert DA’91 u.

Ik wil alle mensen die ons het vertrouwen hebben gegeven bedanken voor hun steun. Wij zullen er zorgvuldig mee omgaan en de principes van het liberalisme in leven houden. Als partij hebben wij, evenals andere partijen, een sterke en bijzondere bijdrage geleverd aan de massale bewustwording dat afgerekend moest worden met het huidig beleid. Hiervoor wil ik in het bijzonder ook alle vrijwilligers, partijgenoten, sponsoren bedanken die onze campagne hebben ondersteund. De uitspraak van de kiezer hebben wij te respecteren, hoe moeilijk ook. Dat hoort bij onze democratie. Ik feliciteer als eerst de VHP, die net als wij hebben aangegeven te gaan voor sterke onafhankelijke instituten, goed bestuur en daadwerkelijke corruptie bestrijding en daarmee de meeste zetels heeft gehaald . Wij feliciteren ook de overige partijen die zetels hebben gewonnen.

Het is belangrijk  dat we een democratische transitie hebben die in overeenstemming is met de wetgevende mandaten van ons kiesstelsel. Waar ik naar uitkijk is een nieuwe regering die inclusief, adviserend, transparant en participatief is, in overeenstemming met het type democratisch bestuur dat Suriname  hard nodig heeft. Wij Surinamers zullen zoveel sterker zijn, wanneer onze politieke partijen een verkiezingsverlies kunnen accepteren en het als een kans kunnen gebruiken als een leermoment, terwijl wij ons voorbereiden op de volgende verkiezingen.

Angelic del Castilho MA. BSc.
Voorzitter

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: