“Ik zal de NDP missen als kiespijn”

Willekeurig zonder vragen te stellen legde Dagblad Suriname, hier en daar de oren te luister om reacties over de voorlopige uitslagen van de verkiezingen op te vangen. “De verkiezingsslag kwam als heipaal neer op de NDP. Ik juich nog niet. Durf erop te wedden dat zij nog meer pijlen op hun boog hebben. Het NDP-politiekgebroed zal niet opgeven. Zij hebben ongetwijfeld meer gifpijlen op hun boog waarmee zij zullen trachten met scherp te schieten, om op de één of andere manier tegenstanders op de knie te krijgen”, aldus een buurtbewoonster. “Buurman kan puru a prasoro, alen no o kon moro, un jagi NDP gwe.”

Schoonheidsleer

“Er is een afvalhoop van ondernemers op de hoek van de Dr. Sophie Redmondstraat en de Zwartenhovenbrugstraat, waarmee de schoonheidsleer van de NDP al maanden wordt uitgebeeld. Zal de regering haar rommel inpakken en mee naar huis nemen of zal dit monument daar worden achtergelaten als voorbeeld voor de komende regering?”

Zal de NDP nog voedselpakketten verstrekken?

“Kan ik blijven rekenen op NDP-aalmoezen? Zullen de NDP-voedselpakketten bij een eventuele wisseling van de regering nog uitgedeeld worden? Zullen de paarse partij en de sponsoren, heri libi te nanga dede blijven uitkramen, nu zij hun regeermacht aan het verliezen zijn? Zal de baas ons nog aalmoezen blijven geven in de vorm van voedselpakketten? Ik voel me een bedelaar, maar ik kan niet anders, dan mijn hand openhouden voor een pakket? Zullen de importeurs, die goudeneieren hebben gelegd ten nadele van een ander, nog meewerken aan dit politiekhandelssysteem? ”

Bedroefd Suriname

“Ladesmastraat, Tingi Okoe in Paramaribo waar vlaggen op een modderschuit staan is, met op de achtergrond straatprostituees (de goedkoopste in het land) is geen fraai gezicht. Bouwkundig ingenieur Erik Tjon Kie Sim (nu wijlen) van de gelijknamige aannemingsmaatschappij Tjon Kie Sim is in deze buurt opgegroeid. Erik, die bouwwerken als Hotel Krasnapolsky, het Onafhankelijkheidshotel, de apotheek van het Academisch Ziekenhuis, de nieuwbouw van het Sint Vincentius Ziekenhuis, 600 volkswoningen op Flora, Sura-woningen op Hanna’s Lust en een lanceerplatform op de raketbasis in Kourou op zijn naam heeft staan, kan onmogelijk in vrede rusten.”

NDP wordt betreurd

Erik moet het volgens mij betreuren wat er van Suriname geworden is, nadat hij tijdens de begindagen van de militaire dictatuur (1982-1985) de revolutie heeft gediend als minister van Opbouw, Natuurlijke Hulpbronnen en Energie, Buitenlandse Zaken, Openbare Werken, Telecommunicatie en Bouwnijverheid.

HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: